‘Heb Je Hem Weer’

In juli 2017 verscheen de bundel ‘Heb Je Hem Weer, 24 preken voor sceptici en andere gelovigen,’ verkrijgbaar in de boekhandel en bijvoorbeeld hier.

De bijbel lezen op een manier die voor opschudding zorgt, dat is de inzet van deze preken. Wolter Huttinga schreef in Trouw: ‘Een plezier om te lezen. De frisheid van de taal, de poëtische en soms rauwe zeggingskracht van oude verhalen zou je zo’n beetje het bestaansrecht van het protestantisme vandaag de dag kunnen noemen. Stegeman beoefent het protestantse vertel-ambacht met verve. Het is nogal wat: woorden van hoop, bevrijding, liefde en gerechtigheid verkondigen, zonder dat ze mierzoet, tenenkrommend, simplistisch, goedkoop en sleets klinken. Het is Stegeman heel aardig gelukt, met een flinke dosis sprankelende creativiteit.’

Luister hier naar een interview over het boek door Jellie Brouwer op Kunststof Radio.

Leave a Reply